Tehetetlennek érzik magukat az amerikai zsidó diákok az antiszemita támadásokkal szemben. A jelenség mögött a BDS-mozgalom áll.

Az antiszemitizmus ellen küzdő nemzetközi civil szervezet az Anti-Defamation League (ADL) jelentését az izraeli törvényhozás diaszpóra ügyekkel foglalkozó bizottsága előtt mutatták be. A múlt évben 941 ismerté vált antiszemita indíttatású incidens történt az Egyesült Államokban, ez 3 százalékos növekedés az azt megelőző évhez képest. Ebből 56 volt kifejezetten erőszakos eset, ami már 50 százalékos emelkedést jelez. 60 különböző felsőoktatási intézményben 10 százalékos növekedést regisztráltak, ez 90 esetet jelent – derül ki az ADL adataiból.

Avraham Nequise a bizottság elnöke szerint a zsidó diákok az Egyesült Államokban gyakran tehetetlennek érzik magukat a külföldről finanszírozott antiszemita szerveződésekkel szemben és nem érzik a támogatást az egyetemek részéről – olvasható az israelnationalnews.com cikkében.

Joav Karsanti képviselő különösen aggasztónak tartja, hogy a liberális Amerikában történnek ezek az esetek, nem mellékesen a BDS-mozgalom tevékenységével összefüggésben.

Kép: israelnationalnews.com

Megszakítás