Összevertek és megrugdostak egy kipát viselő férfit Berlinben, miközben antiszemita sértéseket kiabáltak neki. Oliver Geffers 21 éves, Bonnban él, könnyebb sérüléseket szenvedett a rendőrségi közlemény szerint.

A forward.com beszámolója szerint Geffers nem ortodox zsidó, de nyilvánosan is viseli a kipát, mert az az identitásának része, és hisz abban, hogy ezt nem kell titkolni. A férfi egy menekülteket befogadó állomáson dolgozik önkéntesként Kölnben, és azt mondta, ott nem tapasztalt antiszemita indulatokat. A rendőrségi információk szerint a támadás Berlin egyik parkján átvezető úton történt este fél 10 körül.

Az áldozat szerint támadói arab származásúnak tűntek. Előbb csak sértegették, aztán egyikük megverte és megrugdosta, aztán mindegyikük sietve elhagyta a helyszínt. Egy berlini székhelyű antiszemitizmus kutatással foglalkozó szervezet szerint 2015-ben 34 százalékkal több antiszemita incidens történt, mint az azt megelőző évben. Nyilvántartásuk szerint 2015-ben 401 ilyen atrocitás történt Berlinben, ebből 31 támadás végződött sérüléssel.

Kép: spiegel.de

Megszakítás