Fokozódik a kampány.

Ted Cruz texasi szenátor, az elnökjelöltségéért folyó küzdelem második legesélyesebb republikánus résztvevője, a brooklyni Brighton Beach negyedbe látogatott, ahol a Chábád mozgalom működtet maceszsütödét gyermekek számára. A szenátort Moishe Winner rabbi és felesége, Leah fogadta. Cruz ezután együtt gyúrta a keletlen tésztát az iskolásokkal, és közben peszáchi dalokat énekelt velük. A sütödébe betérő kuncsaftok közül sokan a “Jews for Cruz”, azaz “a zsidók Cruzért” szlogent kiáltották a politikus felé.

nf_7039_82053

A maceszsütés végeztével az elnökjelölt-aspiráns a Brighton Beach-i Zsidó Központban tanácskozott a hászid közösség vezetőivel. Beszédében hangsúlyozta Izrael iránti elkötelezettségét és a két ország közötti egység fontosságát, illetve felvázolta az Egyesült Államok külpolitikájának általa támogatott irányvonalát.

AP_ted_cruz_matzah_bakery_mm_160414_12x5_1600

Winner rabbi elmondta, hogy a Chábád mozgalom hivatalosan nem áll ki egyetlen jelölt mellett sem, Cruz kampánycsapata azért kereste fel őt, mert rajta keresztül a zsidó közösség nagy része megismerheti programját.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Forrás: Forward