Két milliót is meghaladta azoknak a brazil keresztényeknek a száma, akik követik Izrael turisztikai minisztériumának portugál nyelvű Facebook oldalait.

Izraeli tisztségviselők elmondása szerint az eredmény tudatos stratégia következménye, ugyanis nagy hangsúlyt helyeznek a Brazíliához hasonló, többségében keresztények lakta országok megszólítására – adta hírül a Jewish Telegraphic Agency.

 „Mivel a Bibliában minden Izraelben történt, semmi sem természetesebb, mint figyelmet szentelni a keresztény piacnak” – mondta Renata Cohen, Izrael turisztikai minisztériumának brazil igazgatója.

Tavaly összesen közel 60 ezer brazil látogatott Izraelb. Arra a kérdésre, hogy vajon az izraeli biztonsági helyzet miatt utaznak-e kevesebben az országba Latin-Amerikából, Cohen hangsúlyozta: „Izrael nem az egyetlen, ahol instabilitással és konfliktusokkal kell együtt élni. Ha Izrael nem is a legbiztonságosabb ország a turisták számára, az egyik legbiztonságosabb az évek óta fejlődő biztonsági technológiánknak köszönhetően”.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, tavaly novemberben 1500-nál is többen meneteltek Rio de Janeiróban egy Izrael-párti rendezvényen, melynek vendége volt Marcelo Crivella evangéliumi vezető is, aki korábban egy televíziós műsorban invitálta „Izrael minden barátját” a részvételre. A Riói Zsidó Szövetség elnöke, Paulo Maltz példátlannak nevezte a szoros együttműködést.

zsido.com

 

Kép forrása: Israel Trade