Ibráhim Jászint a palesztin hatóságok bántalmazták, a Hezbollah megkínozta. Szabadulása után a kínzói ellen fordult és számos terrorakciót megakadályozott. Aztán betért, azóta Ávráhám Szináj-ként él Izraelben.

“Siita muszlimnak születtem Libanon déli részén, Ibráhim Jászin néven. Korábbi életem során szülőföldem a Közel-Kelet „játszótere” volt, leginkább olyan, mint ma Szíria. A lakóterületemet felügyelő palesztin szervezetek nap mint nap bántalmaztak, mivel az iszlám siita ágához tartoztam, úgyhogy boldog voltam, amikor az izraeliek megérkeztek, mert helyreállították a rendet a falumban.

Csöndes falura és normális, erőszakmentes életre vágytam, így elhatároztam, hogy a lázadók falumban végzett tevékenységével kapcsolatban információkkal fogom segíteni az izraelieket – ez volt az a döntés, mely drámai módon megváltoztatta az életemet. 1985-ben a Hezbollah elrabolt, és egy teljes évre egy földalatti bunkerbe zárt. Gondoljanak a legszörnyűségesebb rémálmukra, szorozzák meg ezerrel, és még mindig nem lesznek ott, ahol én voltam. Kibírtam a verést, az éheztetést, a kínzást, de semmi nem készíthetett fel arra a rettenetes bűntettükre, hogy kilenc hónapos kisfiamat a szemem előtt, élve égették el. Biztos voltam abban, hogy véget ért az életem.

Rabbi Avraham Sinai shows a photo from his past in his home in the northern Israeli town of Safed, October 5, 2014. REUTERS/Baz Ratner

A bunkerban töltött egy év után szabadon engedtek, abban a hitben, hogy igaz hívője lettem a Hezbollah ügyének. Elengedésem pillanatától fogva bizonyosan tudtam, hogy harcolni fogok e kegyetlen szervezet ellen. Elhatároztam, hogy megszabadítom az országomat a Hezbollah-tól, hogy szabad legyen, és többé egyetlen gyermeket se égessenek el az apja szeme előtt. Csatlakoztam a Hezbollah-hoz, hogy belülről pusztíthassam el.

11 éven át dolgoztam a terrorszervezet kötelékében. 1986 és 1997 között számos terrortámadás megakadályozásában segédkeztem. Biztonsági okokból nem beszélhetek ezen időszak akcióiról, de annyit elmondhatok, hogy számos ártatlan életet sikerült megmentenem a határ mindkét oldalán. Az a tény, hogy itt és most beszélgetünk, valóságos csoda.

Avraham-Sinai-un-ancien-agent-double-du-Hezbollah-converti-devenu-rabbin

Mindazok után, amiken Libanonban keresztülmentem, arra a következtetésre jutottam, hogy az igazság a zsidóságban van, így elhatároztam, hogy betérek. Komoly oka van annak, amiért a zsidóságból alakult ki a kereszténység és az iszlám. A zsidó vallás a jelentőségteljes élet megélésének első számú kézikönyve. Így lett a dél-libanoni, siita Ibráhim Jászinból a szent Cfát városában élő, ortodox zsidó, Ávráhám Szináj. Isten bizonyosan számos rejtélyes módon alakítja az ember életét.”

Forrás: humansofjudaism.com

 

 

Megszakítás