Az áldozatokat súlyos sérülésekkel szállították kórházba. “Addig verték őket, amíg a csoportot vezető pap rájuk nem szólt, hogy hagyják abba” – mondta Chájim Bleicher, az áldozatokat képviselő ügyvéd.

Sávuot éjszakáján hatvan örmény diák támadt rá két zsidó fiatalra, akik Jeruzsálem óvárosának örmény negyedében sétáltak. Az ügyvédjük feljelentést tett a rendőrségen, és így írta le az esetet: “Az ügyfeleim a járdán sétáltak, amikor egy csoport örmény megközelítette, majd megtámadta őket. Először az arcukra kaptak ütéseket, majd az egész testüket érték a csapások, miközben már a földön feküdtek. Egyiküket még fel is dobták a levegőbe, majd amikor földet ért, többen ráálltak és folytatták a bántalmazást. A brutális támadás percekig tartott, majd a csoporttal lévő pap felszólította őket, hogy hagyják abba az ütlegelést. Az áldozatok ezután sérülten és vérezve a közeli rendőrőrsre futottak. Orvosi ellátásra szorultak, s egyiküket mentőautóval a Sááréj Cedek kórházba kellett szállítani.”

Az ügyvéd elmondta, hogy bár megtették a feljelentést, eddig még semmilyen információt nem kaptak a rendőrségtől a nyomozás állásáról.

“Meg kell jegyeznem, hogy a támadás egy olyan térségben történt, melyet több biztonsági kamera figyel, tehát elvileg semmi sem akadályozza a tettesek gyors azonosítását és kézre kerítését. Felszólítom a rendőrséget, hogy tartóztasson le és hallgasson ki mindenkit, aki a támadásban való részvétellel gyanúsítható” – mondta Bleicher.

A jeruzsálemi örmény keresztény közösséget 1700 éve alapították. Intézményei a jeruzsálemi óváros délnyugati negyedében találhatóak. Napjainkban mintegy 500-1000 örmény ember él a falak között, egyházi személyek és laikusok vegyesen.

zsido.com

Forrás: Jewishpress