Rivlin olyan katonákat ünnepelt, akik vagy árvák vagy a szüleik nélkül érkeztek Izraelbe.

 

A 400 — közülük több mint 30 különböző országból kivándorolt — zsidó katonával közösen eltöltött széderestéről a JTA számolt be.

Rivlin olyan katonákat fogadott az ünnepségre, akik vagy árvák vagy szüleik, családjaik nélkül érkeztek Izraelbe, választott hazájukba. Az eseményen a zsidó állam védelmi erőinek, az IDF-nek személyzeti vezetője, Aviv Kochavi is részt vett.

„A pészah egy olyan ünnep, amikor családok együtt ünnepelnek széder este. Mi a ti családotok vagyunk, ti pedig a mienk. Részeink vagytok, mint ahogy mi is a ti részeitek” — fogalmazott Reuven Rivlin.

„Ma is meg kell védenünk a szabadságunkat és jogunkat, hogy Izrael államában élhessünk. Éppen ezért van szükségünk erős hadseregre. Bár különböző a hátteretek, céljaitok közösek: a zsidó nép és Izrael védelme, amire feltettétek az életeteket” — tette hozzá az elnök.

 

Forrás: neokohn.hu 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287

Megszakítás