Új, izgalmas kezdeményezéssel rukkolt elő az AlefKids – ezentúl havonta egyszer nem csak a gyerekeknek, hanem az egész családnak kínálnak programot. Az első ilyen alkalomra november 19-én került sor, ami egybe esett kiszlév hónap kezdetével: „Ros chó­des egy női ünnepnap, olyan idő, amikor a nők imájának különleges ereje van. Így elhatároztuk, hogy összegyűjtünk 40 nőt, akik közösen sütnek majd bárheszt.” – magyarázza a program szervezője, Hurwitz Dvora Lea rebbecen.

A 40-es számnak különleges jelentősége van a zsidóságban, ezért szokás ilyen kampányokhoz éppen ennyi hölgyet egybebegyűjteni, akik valamilyen különleges célért: egészségért, gyermekáldásért stb. imádkoznak. Az AlefKidsben sikerült is ezt a létszámot elérni: „A bárheszsütéshez csatlakoztak a bát micvát már elért madricháink, akik így átélhették, hogy már tényleg felnőtt nőként számítanak rájuk a közösségben.” A résztvevők a rebbecentől megtudhatták, hogy már maga a kalácssütés is egy ima, különleges jelentősége van annak, ahogy az alapanyagokat adagoljuk, vagy éppen annak, ahogy a tésztaáldozat emlékére elkülönítünk egy darabkát.

Amíg a tészta kelt, az AlefKids ifjúsági vezetői családi vetélkedőket tartottak, majd az egybegyűltek – a összesen több mint 90 férfi, nő és gyerek, közösen formázták a kalácsokat. „Csodálatos, felemelő hangulat volt, mindenki boldogan ment haza.” – összegezte a vasárnapi élményeket a rebbecen.

40 nő, 1 micva

Új, izgalmas kezdeményezéssel rukkolt elő az AlefKids – ezentúl havonta egyszer nem csak a gyerekeknek, hanem az egész családnak kínálnak programot. Az első …