Bár 12 koronavírusos beteget kezelnek Izraelben, a minden évben megrendezett futóverseny iránti érdeklődés nem csökkent.

A városháza korábban hozott egy olyan döntést, amely szerint külföldi versenyzők idén nem indulhatnak a járványveszély miatt, de végül ezt visszavonták, és csak azok számára tartották fent a tilalmat, akik múlt hét keddig még nem érkeztek meg az országba. A már Izraelben tartózkodó külföldiek versenyengedélyét Mose Bár Szimán Tov, az Egészségügyi Minisztérium igazgatója is jóváhagyta. Korábban azt a lehetőséget is felvetették, hogy az egész rendezvényt törlik.

A rajtpisztolyt maga a polgármester, Ron Huldai sütötte el reggel hétkor. A verseny kora délután ért végett, így a város jelentős része hosszú órákon keresztül zárva volt a gépkocsiforgalom előtt. A versenyzők biztonságát 2200 rendőr és nagyszámú önkéntes biztosította. A maratoni táv mellett lehetett félmaratont, 10km-t és 5-km-t is teljesíteni, továbbá kézzel hajtott kerékpárversenyt is tartottak.

A férfiak versenyét a német Tobias Singer nyerte 2:31:01-es eredménnyel, a nőkét pedig Elana Tolsztik 2:44:17-tel. A félmaratoni távot a nők közül az izraeli, ötgyermekes, ortodox Bracha Deutsch nyerte 1:14:04-es idővel.

A Magyarországról érkezett Galgóczy Ferenc a teljes távot teljesítő 45-49 éves férfiak kategóriájában a 6. helyen végzett.

zsido.com

Forrás: TOI