A Facebook alapítója és vezérigazgatója, Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan 1,3 millió amerikai dollárt adományoz 11 zsidó szervezetnek – jelentette az eJewish Philanthropy a házaspár szóvivőjére hivatkozva. Az Israel Hayom értesülése szerint a finanszírozás a Chan-Zuckerberg családi irodától származik, nem pedig a Chan Zuckerberg Initiative-tól (CZI) – szemlézi a cikket a Neokohn.

A jelentés szerint a támogatásban részesülő 11 szervezet többsége a San Francisco Bay Area-i családokat és fiatalokat szolgálja, bár két országos szervezet is kapott támogatást: a OneTable, amely zsidóknak segít sábbáti vacsorákat rendezni; és a PJ Library, amely ingyenes könyveket biztosít zsidó családoknak.

A kedvezményezettek között három iskola is szerepel: Contra Costa Jewish Day School Lafayette-ben, Gideon Hausner Jewish Day School Palo Altóban és a Jewish Community High School of the Bay; valamint három kaliforniai nyári tábor: Az URJ Newman tábor, a kaliforniai Ramah tábor és a Tawonga tábor.

Fotó: Mark Zuckerberg/Facebook – ha klikkel, megnézheti a fotót Zuckerberg oldalán is.

A Palo Alto-i Oshman Zsidó Közösségi Központ mellett a helyi Zsidó Család- és Gyermekmentő Szolgálat és a Zsidó Közösségi Kapcsolatok Tanácsa is kapott támogatást. A házaspár elsődleges otthona Palo Altóban van.

„Mark és Priscilla büszkén támogatják azt a fontos munkát, amelyet ezek a szervezetek mindegyike végez a közösségépítés, az oktatás, a hagyományok és a hit ünneplése, valamint az emberek hangjának biztosítása terén – különösen az antiszemitizmus elleni küzdelemben” – mondta a szóvivő.

Sábáti képeket posztolt Mark Zuckerberg

A Facebook alapítójának kislánya kiddus pohárral a kezében látható a fotókon. „Sábátra ma este Maxnak egy kiddus poharat adtunk, ami 100 éve a családom öröksége” – írta Mark Zuckerberg posztjában, melyet pénteken tett közzé. „Az ükapja – (szintén) Max – kapta, miután a családunk ide vándorolt, és azóta végig a családunk tulajdona maradt” – tette … Olvass tovább