Egy neves közvélemény-kutató intézet szerint harminc év alatt akár meg is duplázódhat az amerikai muzulmán közösség aránya a társadalomban.

2040-re a muzulmán közösség létszáma meghaladhatja a zsidóságét, és így a kereszténység után az iszlám válhat a második legnépszerűbb vallássá az Amerikai Egyesült Államokban – derül ki a Pew Research Center legfrissebb kutatásából. Az amerikai társadalomtudományi kutatóintézet felmérése alapján ma közel 6.7 millió fő, azaz az amerikaiak 2.1 százaléka vallja magát zsidónak, míg a lakosság 1.1 százaléka, azaz 3.45 millió ember követi az iszlámot.

Bár az elmúlt időszak alapján a zsidó közösségek létszáma is növekvő tendenciát mutat, a muzulmán lakosságra jellemző születési arány sokkal magasabb, valamint a bevándorlás is nagyban hozzájárul a gyorsabb növekedéshez – olvasható a The Times of Israel honlapján. Míg az amerikai lakosságon belül élő muzulmánok aránya 0.4 százalékról 0.9 százalékra nőtt 2007 és 2014 között, a zsidóság aránya mindössze 0.2 százalékponttal (1.7 százalékról 1.9 százalékra) emelkedett ugyanebben az időszakban.

„Előrejelzések szerint 2050-re a muzulmán lakosság száma a 8.1 milliót is elérheti, azaz a teljes népesség 2.1 százalékát teheti majd ki – közel a mai arány kétszeresét” – olvasható a Pew Research Center jelentésében.

zsido.com

Kép forrása: The Times of Israel

Megszakítás