Az intézmények rektorai személyesen látogatottak el a jeruzsálemi intézménybe.

Húsz latin-amerikai felsőoktatási intézmény vezetője látogatott el nemrég Jeruzsálembe, ahol akadémiai együttműködésről állapodtak meg az izraeli Héber Egyetemmel – olvasható a Forward honlapján.

Az egyetem vezetője, Menahem Ben-Sasson professzor személyesen fogadta a rektorokat, akik Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Ecuador, a Dominikai Köztársaság, Honduras, Nicaragua, Paraguay, Uruguay és Venezuela egyetemeiről érkeztek a zsidó államba. A konferencián több külföldi diplomata mellett az izraeli külügyminisztérium is képviseltette magát, amely a Héber Egyetem Harry S. Truman Kutatóintézetével együtt szervezte az eseményt.

„Nagyon produktív találkozó volt és reméljük, hogy számos gyümölcsöző együttműködéshez fog vezetni a latin-amerikai egyetemekkel” – mondta Naama Shpeter, a Truman Intézet vezetője. A program részeként az országba látogató rektorok Reuven Rivlin izraeli elnökkel is találkoztak jeruzsálemi irodájában.

A Héber Egyetem Izrael egyik legrangosabb oktatási intézménye, a világ 100 legjobb egyeteme között is szerepel; 1918-as megalapításában Albert Einstein is kulcsszerepet vállalt.

zsido.com

Kép forrása: Israel21c