A melbourne-i Chábád iskola tanulói 10 hónapon át növesztették hajkoronájukat, hogy tincseikből parókák készülhessenek beteg gyermektársaik számára.

Megható eseményt szerveztek nemrég a melbourne-i Beth Rivkah lánykollégium tanulói. Az ausztrál Chábád intézmény diákjai tíz hónapos hajnövesztés után közösen vágattatták le tincseiket, hogy azokból parókák készülhessenek rákos gyermekek számára. A nem mindennapi adományokat az izraeli Zichron Menachem segítségével juttatják el a rászorulókhoz – írta a Jewish Telegraphic Agency.

haj_1

Az ötlet elsőként egy 12. osztályos lányban, Michal Tenenbaumban született meg, majd testvérei után iskolatársai is sorra csatlakoztak a kezdeményezéshez. A segítőkész fiatalok hajából végül 10 cm-es vagy annál hosszabb tincseket vágtak le tanáraik. Az ünnepi hangulatú eseményen az egész iskola részt vett, és a beszámolók szerint kitörő tapssal fogadták, amikor a hatos csoportokban helyet foglaló lányok megváltak tincseiktől.

A Zichron Menachem egyik jelen levő képviselője megköszönte a lányok által vállalt áldozatot, és arról biztosította őket, hogy sokat tettek beteg társaik lelki felépülése érdekében.

haj_2

„Az a tény, hogy a jelenlévők nem veszik magától értetődőnek a hajukat, és képesek feláldozni valamit, ami a személyiségükhöz tartozik, több mint lenyűgöző” – mondta az iskola egyik tanulója, Michal Franck, aki korábban szintén elveszítette haját egy súlyos betegség miatt.

haj_3

Az esemény során a lányok összesen több mint 45 méternyi hajat adományoztak az izraeli szervezetnek és többen már a következő adományozáshoz kezdték el növeszteni a hajukat.

haj_4

zsido.com  

 

Képek forrása: Chabad.org