Felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélték a „Fekete Holló” néven közismertté vált antiszemita publicistát, aki a „quenelle” nevű kézmozdulatot népszerűsítette.

Hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre és 15 000 dollár kifizetésére kötelezi a toulouse-i bíróság azt a férfit, aki 2014-ben antiszemita kézmozdulatot ábrázoló képet kezdett el terjeszteni az interneten – adta hírül a Jewish Telegraphic Agency. Noel Gerard közismertnek számít a zsidóellenes körökben; ahol legtöbben csak „Fekete Hollóként” emlegetik.

A bíróság döntése alapján Gerard gyűlöletkeltést követett el, amikor olyan képet osztott meg az interneten, amelyen egy férfi „quenelle” kézmozdulatot hajt végre az Ohr Hatorah nevű iskola épülete előtt, ahol egy dzsihadista 2012-ben meggyilkolt három gyermeket és egy rabbit. A még be nem azonosítot alak egy másik képen is szerepel, ahol a 23 éves terrorista, Mohammed Merah házánál mutat „quenelle”-t.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, az antiszemita kézmozdulat kitalálója Dieudonne M’bala M’bala francia humorista volt, akit több alkalommal is elítéltek zsidóellenes kirohanásai miatt. Manuel Valls francia miniszterelnök korábban „gyűlölködő antiszemita mozdulatnak” minősítette az elterjedt kézjelet, amelynek képviselői bal vállra helyezett jobb kezükkel és föld felé nyújtott bal karjukkal üzennek.

zsido.com

Kép forrása: Times of Israel