A CrownHeights.info összeszedte az érveket a jelenlegi elnök mellett.

  1. Trump életpárti

A modern Egyesült Államok egyik legnagyobb tragédiája az abortuszok hatalmas száma. A terhességmegszakítás liberalizálása óta 55 milliónál több abortuszt hajtottak végre Amerikában. Trump elnök egyértelműen az élet pártján áll: jelentősen csökkentette az abortuszklinikák támogatását és a Legfelsőbb Bíróságba is olyan bírónőt segített (a hétgyermekes, vallásos Amy Coney Barretet), aki nyíltan életpárti.

  1. Trump támogatja a szabad iskolaválasztást

Napjainkban egy vallásos család számára a legnagyobb anyagi terhet a magániskolák rendkívül magas tandíja jelenti Amerikában. Trump támogatja, hogy a szülők az elvárásaiknak megfelelő iskolába küldhessék a gyermekeiket és ehhez állami támogatást vehessenek igénybe.

  1. Trump Izrael fővárosának ismerte el Jeruzsálemet

Clinton óta mindegyik amerikai elnök azzal kampányolt, hogy elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának. Még egy törvényt is elfogadott erről a Kongresszus. Azonban egyikük sem állta a szavát. Trump volt az egyetlen, aki meg is tette, amit megígért.

  1. Trump támogatja az ortodox közösséget

A Trump-kormány számos magas rangú tagja vallásos zsidó, a lányától, Ivankától és a vejétől, Jared Kushnertől kezdve, az izraeli nagyköveten, David Friedmanon át számos fontos beosztásban lévő tisztviselőig. Az amerikai vezetés tehát ismeri és érti a vallásos zsidó közösség igényeit. Jó példa erre, amikor tízezer etrog ragadt Olaszországban a járvány miatt, Avi Berkowitz, az elnök asszisztense személyesen intézkedett és az etrogok még szukot előtt New Yorkba érkeztek.

  1. Trump a vallásszabadság elkötelezett támogatója

Sajnálatos módon a járványra hivatkozva számos választott vezető visszaélt a hatalmával. Közéjük tartoznak New York vezetői is, akik szándékosan okoztak nehézségeket az ortodox közösség számára a vírusellenes intézkedések igazságtalan és eltúlzott használatával. Trump elnök határozottan kiállt a vallási közösségek mellett, amiért 13 neves rabbi és rebbe írt köszönőlevelet a számára.

  1. Trump elnök jelentősen csökkentette a Palesztin Hatóság támogatását

A Palesztin Hatóság több milliárd dollárt kapott az Egyesült Államok kormányától az elmúlt évtizedekben. A pénz nagy része terrorszervezetekhez került, illetve a korrupciót növelte. Trump volt az első elnök, aki lépéseket tett ez ügyben, és megvonta a támogatás jelentős részét. Ennek következtében nagyban lecsökkent a merényletek száma.

  1. Trump elnök elismerte az izraeli fennhatóságot a Golán-fennsíkon, továbbá Júdea és Somron nagy részén

A hatnapos háború csodával felérő győzelmét követően a nemzetközi közösség “megszállt”, esetleg “vitatott” területeknek nevezte az izraeli irányítás alá került területeket. Trump vezetése alatt az Egyesült Államok elismerte, hogy ezek a területek Izraelt illetik.

  1. Trump elnök három békeszerződést hozott tető alá

Trump elnökségéig a világ minden béketárgyalója úgy vélte, hogy a palesztinok nélkül nem születhet semmilyen megállapodás a Közel-Keleten. Trump megcáfolta ezt a nézetet és a palesztinokat megkerülve fontos békeszerződéseket kötött, 26 év óta először a térségben. Három év megfeszített munkáját követően Izrael békét kötött az Egyesült Arab Emirátusokkal, Bahreinnel és Szudánnal. Ha Trumpot újjáválasztják, további országok, köztük Szaúd-Arábia kerülhet sorra.

  1. Trump felbontotta az Iránnal kötött alkut

Az Obama-Biden páros a történelem egyik legrosszabb megállapodását kötötte meg Iránnal, mely engedélyezte, hogy a nyíltan Izrael megsemmisítésére törekvő ország tíz év elteltével atombombára tegyen szert. Emellett 150 milliárd dollárt ajándékoztak Iránnak, mely az iszlám terrorszervezetek legbőkezűbb támogatója. Trump azonnal felbontotta a szerződést, és elrendelte Szolejmani tábornoknak, az iráni terror irányítójának likvidálását. Emellett komoly szankciókkal is sújtotta Iránt, melyek következtében összeomlott az iráni gazdaság. A következő ciklusban Trump kierőszakolhat egy olyan megállapodást, mely elhárítja a veszélyt a zsidó állam felől.

  1. Trump kiszabadította Sholom Mordechai Rubashkin-t

2009 novemberében Rubashkin, Amerika legnagyobb kóser mészárszékének vezérigazgatója 27 év börtönbüntetést kapott. A bírónő, Linda Reade az ügyészség által követelt büntetésnél is többet rótt ki rá. A zsidó közösség mindent megtett, hogy Obama elnök gyakoroljon kegyelmet, vagy csökkentse a büntetést. Trump elnök döntése nyomán Rubashkin 2017 decemberében kiszabadult és hazatért családjához.

 

Forrás: crownheights.com