Gilád három gyermekére vigyázott askeloni otthonában, amikor hirtelen rosszul lett. Járin, a legidősebb gyerek azonnal felhívta a mentőszolgálatot és pontos leírást adott apja állapotáról.

A mentőautó hamar kiérkezett, éppen amikor Gilád elveszítette az eszméletét.

“Néhány perccel azután, hogy Járin felhívott minket, már meg is érkeztünk. A 10 éves gyerek az ablakból integetett és mutatta, hogy melyik házban laknak. Ezt követően a lakás ajtajában várt és a hálószobába vezetett minket, ahol a már öntudatlan állapotban lévő apja feküdt. Megkezdtük a vizsgálatot, miközben Gilád szívrohamon ment keresztül. Egy defibrillátor segítségével azonnal hozzáfogtunk az újraélesztéshez. Tíz percig tartott, mire Gilád szíve újra verni kezdett, és sikerült visszahoznunk az életbe. Ezt követően altatásba helyeztük, lélegeztetőgépre kapcsoltuk és beszállítottuk az askeloni Bárziláj kórházba. Az állapota súlyos, de stabil volt” – idézte fel az esetet Hilél Jonatán Kulodanko, a helyszínre kiszálló mentőtiszt.

Gilád hamar felépült, és néhány nappal ezelőtt, alig egy hónappal az eset után, hazatérhetett a kórházból.

“El sem tudom mondani, hogy mennyire büszke vagyok a fiamra. Megmentette az életemet. Viselkedése és a higgadtsága egyáltalán nem magától értetődő. Bele sem merek gondolni, hogy hol lennék most, különösen, mint gyermekeit egyedül nevelő apa, a fiam érettsége és felelősségérzete nélkül, vagy ha egyedül lettem volna otthon. Határtalanul hálás vagyok a mentőszolgálatnak és a kórházi személyzetnek is, amiért megmentették az életemet” – mondta az apa.

zsido.com

Forrás: JPost