Családi házra kifüggesztett horogkeresztes zászlókat tépett le egy férfi Sacramentoban.

„Úgy éreztem, meg kell tennem” – mondta kedden Robert Dixon, az a férfi, aki egy családi ház faláról tépett le horogkereszteket ábrázoló zászlókat a kaliforniai fővárosban.

Az elhelyezett lobogókon az amerikai és izraeli zászlók horogkereszttel kiegészítve szerepeltek. Dixon ezeket letépte, egy palesztin zászlót pedig a helyén hagyott. A ház tulajdonosa korábban nagy botrányt váltott ki a zászlók kihelyezésével, ugyanakkor hivatalosan nem kényszerítették azok eltávolítására.

Robert Dixon beszámolt arról, hogy az akció végrehajtása közben váltott pár szót a ház birtokosával. „Gyáva embernek neveztem, ő pedig azt mondta, hogy erőszakosan szélsőséges valami vagyok”.

A zászlók eltüntetését követően a tulajdonos újabb nehezen érthető lépést tett. Kék betűkkel írt szöveget tűzött ki: „Terrorizmus? Erőszakos intoleráns szélsőséges fanatikus eretnek tekintélyelvű rasszista.”

Dixon, aki nem zsidó származású férfi, januárban tüntetett a California Egyetem hallgatói szenátusának azon határozata ellen is, melyben felszóltották az egyetemet, hogy számolja fel kapcsolatait azokkal a cégekkel, melyek üzleti viszonyban állnak Izraellel.

Hétfőn Sacramento városában százak gyűltek össze az antiszemitizmus ellen szervezett demonstárció alkalmából.

 

Kép forrása: http://www.sacbee.com/news/local/article11226176.html

 

 

Megszakítás