Peszách - Ünnepi gyertyagyújtás időpontja: 2020-04-08 19:05 - Ünnep kimenete: 2020-04-11 20:16:00

Több tíz ezren tüntettek Izrael mellett New Yorkban

Tömegek vonultak az utcára vasárnap Manhattanben, hogy kifejezzék Izrael melletti szimpátiájukat és az antiszemitizmussal szembeni elkötelezettségüket.

51. alkalommal rendezték meg vasárnap az izraeli állam megalakulását ünneplő eseményt, a Celebrate Israel Parade-ot New Yorkban – adta hírül a JTA.

NY_1

Az Ötödik sugárúton felvonulók között több prominens személy is megjelent. Az eseményen New York kormányzója, Andrew Cuomo és polgármestere, Bill de Blasio is a demonstrálók között menetelt.

Izrael kormányának képviseletében Danny Danon tudományos miniszter, valamint a New York-ba delegált főkonzul jelent meg a helyszínen – írta az Ynetnews. Benajmin Netanjahu, izraeli miniszterelnök videó üzenetben köszöntötte a felvonulókat.

„Ebben a viharos közel-keleti régióban, ahol országok forrongnak, a militáns iszlám burjánzik és terroristák mészárolnak le ártatlanokat, az emberi jogokat pedig rutinszerűen megtapossák, Izrael a szabadság és emberi jogok világítótornyaként áll, mint a tolerancia és különbözőség mintaképe, és mint az az ország, amely minden állampolgárának egyenjogúságát elkötelezetten védelmezi törvényeivel” – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki azt is elmondta, hogy Izrael legfontosabb barátja az Amerikai Egyesült Államok – és ennek fordítottja is igaz.

ny_4

zsido.com

Képek forrása: ynetnews.com

  • Küldés emailben