Szabadidejében zsidókat térít az amerikai kongresszus legifjabb tagja

A 25 éves Madison Cawthorn, aki mellékállásban protestáns prédikátorként működik, elismerte, hogy a vallásos zsidókkal nem tud mit kezdeni.

Az Észak-Karolinában, a Republikánus Párt színeiben megválasztott Cawthorn nem tagadja, hogy az egyik legfontosabb vallási előírásnak a más felekezetűek keresztyén hitre való térítését tartja. “Szinte a teljes vallásos irodalmat ismerem, beleértve a Tórát és a Koránt is, mert így sikeresebbé válhatok a térítőmunkában” – mondta a képviselő a Jewish Insider magazinnak. Elismerte azonban, hogy eddig csak a kulturális zsidó identitással bíró embereknél ért célba, vallásos zsidókat nem tudott meggyőzni.

“A muszlimok legalább elismerik Jézus létezését. De a vallásukat komolyan gyakorló zsidókkal nagyon nehéz. Hiába volt minden próbálkozásom, hogy a bizalmukba férkőzzem” – kesergett.

Amikor arról kérdezték, hogy kongresszusi képviselőként képes lesz-e elválasztani egymástól az egyházi embert és a politikust, így felelt: “Mindig is azt gondoltam, hogy ez egy ostoba kérdés. A vallás képezi mindannak az alapját, amit valaha megtapasztaltam vagy megtanultam. A vallás határozza meg a világnézetemet. A családom minden tagja nagyon elkötelezett hívő”.

Nem ez az első dolog, amivel Cawthorn felhívta magára a figyelmet. 2017-ben a bajorországi Berchtesgadenbe látogatott, hogy megtekintse Hitler egykori erődjét. “A Führer nyaralója, a Sasfészek, már régóta a bakancslistámon szerepelt és nem okozott csalódást” – írta a helyszínen készített fényképei alá. Sokan kritizálták, hogy a tiszteletet és rajongást kifejező “Führer” kifejezést használta, és ezzel a szimpátiáját fejezte ki a náci eszmék iránt. “Teljes szívemből megvetem a fehér nacionalizmus és a nácizmus összes formáját” – reagált Cawthotn. Ezt követően törölte a képeket az Instagram felületéről, de nem sokkal később ismét feltöltötte azokat. Lépését így indokolta:

“Amikor a Keleti Hadtesthez tartozó katonáinkat dohányozva, italozva és mosolyogva fotózták a Sasfészekben 1945-ben, akkor egyértelmű volt, hogy az emberiség történelmének egyik legnagyobb gonosztevője felett aratott győzelmüket ünneplik. Nem a gonoszságot ünnepelték, hanem a gonoszság felett aratott győzelmet. Amikor ellátogattam a Safészekbe, ez a gondolat járt a fejemben”.

Cawthorn ellenfelei azt sem nézték jó szemmel, hogy ingatlanforgalmazó cégének az SPQR nevet adta, ami kedvelt szimbólum az amerikai szélsőjobboldali körökben. A képviselő közölte, hogy csak az ókori Róma iránti tiszteletét fejezte ki a névadással.

zsido.com

Forrás: Arutz7

  • Küldés emailben