Ösztöndíj programunk fiataloknak

átid Ez a neve az EMIH új ösztöndíj programjának. Azt jelenti, jövő. Jövő, mert a jövő nemzedékének oktatásáról szól. Te hogyan tudod biztosítani a jövődet? A legjobb befektetés a tanulás. De a tanulás sokszor nagyon drága, hisz tandíjat kell fizetni, meg kell venni a tankönyveket, és a számlák a diákokat is megtalálják. Azt is tudjuk, hogy napi 8 óra után már nem sok ereje marad az embernek a tanulásra. Mi azt szeretnénk, hogy ügyes bajos dolgaid mellett a zsidóságra, a Tórára is maradjon időd, ezért – egy külföldi alapítvány jóvoltából – havonta akár 60000 forintot adunk neked azért, hogy tanulhass. Ha idősebb vagy 18 évesnél, de nem vagy még 26, és anyai ágon zsidó vagy, jelentkezz az Atid ösztöndíj programjára.

A jelentkezéshez csupán annyit kell tenned, hogy kitöltesz egy űrlapot, amit mi elbírálunk, és máris megkezdheted tanulmányaidat Keren Or központunkban.

Mivel járulunk hozzá tanulmányaidhoz?

Ha teljesíted az előírt, heti kétszer két óra részvételt oktatási programjaink bármelyikén, mi havi 30000 forinttal járulunk hozzá, hogy tanulmányaidat gondtalan körülmények között folytathasd nálunk. Az ezen felüli órákért természetesen plusz ösztöndíj jár, óránként 2000 forint.

Már kapsz ösztöndíjat másik zsidó oktatási intézménytől?

Nálunk ez sem akadály, sőt a pályázat elbírálásakor ez még előnyt is jelent számodra. Nem kell választanod, nem kell lemondanod előző, jól bevált helyedről, mert nálunk az ösztöndíjadat akkor is felveheted, ha máshol is kapsz.

Mit tanulhatsz nálunk? Milyen programokon vehetsz részt az ösztöndíj keretében?

Az Átid program keretében hetente kétszer – hétfőn és szerdán – kizárólag az átidos fiataloknak tartunk oktatási és közösségi programokat. Minden hónapban egy központi előadást és egy központi fárbréngent, baráti összejövetelt szervezzünk, ami felváltja az aznapi órákat.

Részt vehetsz ezen kívül a Zsidó Tudományok Szabadegyetemének őszi szemeszterén, amelyre keddi és csütörtöki napokon kerül sor. Tanulás után egy kiadós kóser vacsora is vár rád.

Hogyan fizetjük ki az ösztöndíjat?

Ösztöndíjasaink egy index füzetben vezetik részvételüket és szintfelmérőjük eredményeit. Ha teljesíted az alapkövetelményeket, következő hónap 10-éig megkapod a minimum 30.000 forintos ösztöndíjat. Ha a heti kétszer 2 órához képest extra órákon vettél részt, akkor az is hozzáadódik ösztöndíjadhoz.

RFID regiszráció: https://rfidmarketing.eu/regisztracio_emih/

Hogyan működik?

  • Klikkelj kettőt az EMIHiconra.
  • Klikkelj az RFID feliratra!
  • A megjelenő ablakba írd be a kártyád számát, majd OK!
  • Jelentkezz be a Facebook oldaladra!
  • A megjelenő Facebook oldalon klikkelj az engedélyez gombra, hogy amikor a kulcstartódat „használod” (egy kihelyezett olvasóhoz érinted) az oldaladon automatikusan elhelyezhessünk egy előre meghatározott üzenetet és/vagy fotót.
  • Jelentkezz ki a Facebook profilodból, hogy adataid, információid biztonságban maradjanak!
  • Hiba esetén az alábbi e-mail címen kaphatsz segítséget: hiba@rfidmarketing.eu

Részletes program:

2017. január 16. – június 8.

HÉTFŐ

18.00 Kabbala – a lélek nagy kérdései

Mi az élet és a létezés értelme? Mit tegyünk, ha csalódunk lelkiismeretünkben? Milyen lehet az élet a halál után, létezik-e lélekvándorlás? Meg lehet-e ismerni Istent? Jóvá lehet-e tenni a múltat? Köves Slomó rabbival hétről hétre más-más témát elemezve az élet nagy kérdéseivel ismerkedünk.

19.00 Héber olvasás és ismerkedés a zsidó imakönyvvel és az ima gyakorlatával

Szerezd meg az alapokat akár egy jó héber nyelvtanfolyam megkezdéséhez, akár ahhoz, hogy a zsinagógában komfortosabban érezd magad. Glitzenstein Sámuel rabbival két szemeszter alatt megtanulunk héberül olvasni és a zsidó imakönyvet használni.

19.00 A Tóra 613 micvája

Mivel teljesítem a Biblia első parancsát, a „szaporodjatok és sokasodjatokat”? Megengedett-e a rokonházasság? Hogyan választanak a zsidók királyt? Miért tilos a tejest a húsossal keverni? Faith Áser rabbival a Tóra 613 parancsolatának gyakorlati kérdéseivel és spirituális hátterével magyarázataival foglalkozunk.

 

SZERDA

 
18.00 Talmudi történetek

Mit látott Mózes, ami miatt fel akart mondani Istennél? Hogyan barátkozott össze Jeruzsálem legnagyobb ellenségével Jochanán rabbi? Min és miért változtattak a rabbik az első bibliafordításkor? Oberlander Báruch rabbi segítségével a Talmud tengerének érdekes, tanulságos és sokszor misztikus történeteivel ismerkedünk.

19.00 Kérdezd a Rebbét!

A lubavicsi rebbe 39 kötetes, kiadott levelezése számtalan ma is aktuális kérdést érint, hiszen a Rebbét pontosan olyan emberek kérdezték és kértek tőle tanácsokat, mint amilyenek mi vagyunk. Politika, párkapcsolat, technológiai fejlődés, betegség és egészség. Miként vélekedett a 20. század egyik legkiválóbb zsidó vezetője a világ nagy kérdéseiről? Faith Áser segítségével keresünk ezekre választ, különböző ízesítésű pizzák és tésztafélék  kíséretében. 

 

További órák a Zsidó Tudományok Szabadegyetemének őszi szemesztere keretében

 

KEDD (ZsTSz)

18.00 Tánja – a lélek iránytűje

A haszid filozófia alapműve, a Tánja nemcsak útmutató az örökkévaló szolgálatához, hanem egyfajta zsidó életviteli tanácsadó és önismereti tréning is. A több mint 200 éves kabbalisztikus mű tanulmányozása nyolcadik éve állandó része a ZsTSz programjának. Csatlakozz te is Köves Slomó rabbi sorozatához és ismerd meg önmagadat is jobban!

19.00 Zsidó történelem – 3000 év utazása
Ha szeretnél tisztább képet kapni a zsidó történelem 3000 évéről, most Megyeri Jonatán segítségével két szemeszter alatt a teljes három évezred útikönyvét megismerheted. A Teremtéstől Ábrahámig, Jákobtól a száműzetésig, a Babilóniai fogságtól az inkvizíción át egészen napjainkig. Tarts velünk a nagy utazásra!

CSÜTÖRTÖK (ZsTSz)

18.00 Talmud – Pszáchim traktátus

Ha túl vagy a zsidó tanulmányok első fokán, vagy rögtön a mélyvízben kezdenéd, csatlakozz Oberlander Báruch rabbi heti talmud kurzusához. A Pszáchim traktátus tanulmányozva nemcsak a Peszách szabályaival, hanem a zsidó észjárás alapjával, a talmudi gondolkodásmóddal is első kézből megismerkedhetsz.

19.00 Hetiszakasz
A zsidóság alapja a heti szidrá, a Tóra aktuális szakaszának ismerete. Tarts velünk hétről hétre, hogy Oberlander Báruch rabbi segítségével jobban és részleteiben megismerd az aktuális hét tóraszakaszát!

 

Jelentkezés és részletek:

Bánki Artúr

Keren Or központ

1052 Bp., Károly krt. 20.

E-mail: atid@zsido.com

Tel.: 06-30/403-0141

 • Küldés emailben