Maimonidész Misné Torá – Egy nap, egy fejezet

A múlt héten, a világ más zsidó közösségeivel egyidőben Magyarországon is elindult Maimonidész (Mose ben Maimon rabbi, 1135-1204) Misné Torá című monumentális törvény kódexének tanulása, mely során, napi egy fejezetet áttanulmányozva három év alatt fejezhető be a 14 kötetből, ezer fejezetből álló könyv.

Először a történelemben magyar nyelven podcast tanulások keretében az EMIH rabbijai és közösségi vezetői ismertetik Maimonidész törvényeit, az egyes adások naponta kerülnek fel a különböző podcast felületekre és a youtube-ra, az előadások 15-30 perc hosszúak.

„A lubavicsi Rebbe 1984-ben kezdeményezte a mozgalmat, melynek keretében három év alatt szert lehet tenni a zsidóság törvényeinek általános ismeretére” – mondta Oberlander Báruch rabbi, a Budapesti Ortodox Rabbinátus vezetője. „Az ötlet, hogy magyar nyelven is legyen elérhető a tanulás Stell Ájzik rabbi kezdeményezése nyomán valósult meg, a Chábád és az EMIH rabbijai és közösségi vezetői örömmel vállaltak részt a munkában” – ismertette Oberlander rabbi a projektet.

Az előadások meghallgathatók az összes ismert podcast lejátszón, így az Apple, a Google és a Spotify applikációiban illetve a youtube-on, az erre készített podcast csatornán.

„Hamarosan létrehozunk egy Whatsapp és Facebook oldalt is, ahol az érdeklődők megismerhetik a konkrét szöveget illetve kérdéseket tehetnek fel, így komoly közösséget formálhatunk” – mesélt a tervekről Oberlander Báruch rabbi.

 

A tanítások az alábbi linkeken elérhetőek mindenki számára:

Simplecast: https://maimonidesz-misne-tora-torvenykonyve-egy-nap-egy-fejezet.simplecast.com/episodes

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCVe7OhbtEkUWFNbIEVFvrYQ

 

  • Küldés emailben