Hajnalban légicsapást mért Izrael a Gázai övezetben a Tel-Avivra kilőtt rakétákra válaszul

Az izraeli vadászgépek, támadó helikopterek és drónok mintegy 100 Hamászhoz tartozó terror célpontot támadtak az övezet különböző részein.

Bár az övezetet irányító terrorszervezet tagadta, az izraeli hadsereg szerint a Hamász hajtotta végre a Tel-Aviv elleni rakétatámadást.

A célpontok között szerepelt a terrorszervezet rimali főhadiszállása, ahonnan a Hamász a júdea és szamáriai ügynökeit koordinálta terrortámadások végrehajtásához izraeli katonák és civilek ellen, terrorista infrastruktúrák létesítéséhez és pénz mozgatáshoz.

A terrorszervezet drón központjaként szolgáló kiképző létesítmény, egy rakétagyártásra használt földalatti létesítmény, számos katonai bázis – beleértve egy szintén fegyvergyártásra használt Hamász haditengerészeti poszt -, hadállás és földalatti infrastruktúra is megsemmisítésre került.

Sérülésről nem érkezett jelentés.

A bombázás közben és után négyszer is megszólaltak a szirénák az övezettel határos izraeli közösségekben. A hadsereg nyilatkozata szerint az első sorozatot egy sikertelen gázai rakétaindítás aktiválta, a lövedék nem jutott át a határkerítésen. A másodiknál két rakétakilövést azonosított a hadsereg Izrael felé, az egyik lövedéket szétlőtte a Vaskupola. A harmadik riadónál szintén két lövedék érkezett, mindkettőt szétlőtte a Vaskupola. A negyedik alkalommal négy rakéta érkezett, hármat szétlőtt a Vaskupola.

Forrás: neokohn.hu

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.
zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287

 

  • Küldés emailben