A Palesztin Olimpiai Bizottság elnöke nyilvánosan arra buzdította az olimpiai sportolókat, hogy bojkottálják Izraelt, és mondják le az izraeliek elleni mérkőzéseket.

Jibril Rajoub a közösségi médiában Fethi Nourine algériai dzsúdóssal közös fotókat tett közzé magáról, és azt írta, hogy nagyra értékeli Nourine “bátor” döntését. Nourine nem volt hajlandó kiállni izraeli ellenfele Tohar Butbul ellen. 

“Sokat dolgoztunk azért, hogy eljussunk az olimpiára, de a palesztin ügy fontosabb mindezeknél” – mondta az algériai televíziónak Nourine. A Nemzetközi Dzsúdószövetség felfüggesztette Nourine-t és edzőjét, akik ezután elvesztették az Algériai Olimpiai Bizottság akkreditációját – írja a jpost.com.

„Nincs helye találkozóknak azokkal, akiknek köze van a hivatalos terrorizmushoz, sem a sportban, sem azon kívül” – mondta Rajoub egy algériai rádióállomásnak adott interjúban, amelyet Facebook-oldalán tett közzé.

Jibril Rajoub ismét kikelt az Izraellel a sportban együttműködő arab államok ellen. A sokoldalú Rajoub a Palesztin Labdarúgó Szövetség vezetője is, és már kampányolt azért, hogy a FIFA bojkottálja Izraelt.

A nemzetközi futballszövetség 2018-ban 20 ezer dollárra büntette a palesztin sportvezetőt és kitiltotta, mert gyűlöletre és erőszakra uszított Argentína ellen, amely beleegyezett, hogy barátságos mérkőzést játsszon Izraelben. Argentína a fenyegetéseket követően lemondta a meccset.

Rajoub “dicsőítette a terrorizmust”, a “sátánhoz és a nácikhoz” hasonlította az izraelieket – mondta el egyebek mellett a FIFA vizsgálatvezetője.

zsido.com

Kép: jpost.com