Négy izraeli családból álló társaság szállást foglalt egy Baden-Würtenberg tartománybeli panzióban jövő augusztusra. Nem sokkal később e-mail üzenetet kaptak a szállásadótól, melyben arra kérték őket, hogy töröljék foglalásukat, „mert panziójuk nem való izraelieknek”.

A családok a Booking.com-on keresztül foglalták le a szobákat a Fekete-erdőben fekvő Zell am Harmersbach település Mattenhof nevet viselő vendégházában. Néhány nappal később azonban rossz angolsággal írt üzenet érkezett a panzióból: „Helló! Nem szeretnénk vendégeket fogadni Izraelből, mert szállásunk nem való nekik. Kérjük, törölje foglalását. A törlés nem kerül pénzbe. Kérjük, tegye meg. Köszönöm. Üdvözlettel, Schmider.”

A felháborodott izraeliek panasszal éltek a Booking.com felé. A közelmúltban az Airbnb oldalán diszkriminált izraelieket egy holland szállásadó. Őt azonnal törölték a cég partnereinek listájáról. A Booking.com azonban csupán annyit tett, hogy – állítása szerint – lejjebb vitte a Mattenhof vendégházat minősítő pontszámot. Amely jelenleg 7 ponton áll a lehetséges tízből, minősítése: „jó”.

Az e-mail
Az e-mail
A felháborodott izraelieknek a cég felajánlotta, hogy keres számukra egy másik panziót, esetleg pénzbeli kártérítésben részesíti őket. A családok azonban nem elégedtek meg ezzel, ezért jogi eljárást kezdeményeznek a szállásközvetítő céggel szemben.

Az esettel foglalkozó Jerusalem Post magazin megpróbálta nyilatkozatra bírni a Booking.com cég vezetőségét, de egyelőre nem kaptak választ kérdéseikre.

Forrás: The Jerusalem Post

Megszakítás