1%

EMIH technikai szám: 1287
Chábád Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási alapítvány adószám: 19663038-1-42

Rendelkezzen adója 1+1%-áról!

2018. január 1-jétől újra lehetőség van rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról. 
Kérjük, támogassa idén is adója 1+1%-ával az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és szervezetei munkáját, hogy együtt segíthessünk programjainkkal nemcsak közösségünk fiatal tagjainak, de kulturális, karitatív és szociális programjainkkal szélesebb körben is! 
Ez a felajánlási forma minden évben egy kiemelt lehetőség az EMIH részére is, ahogyan azt Önök is tudják.
Az idei évben különösen fontos, hogy felajánljuk adónk 1+1%-át , mivel egy törvénymódosítás miatt a most felajánlott 1%-ot 5 éven keresztül a kedvezményezett automatikusan megkapja.

 


Bemutatkozás

A világszerte sok ezer közösségnek testi-lelki segítséget nyújtó Chábád Lubavics mozgalom 1989-ben kezdte meg működését Magyarországon. A néhai lubavicsi rebbe, Menachem Mendel Schneerson rabbi küldötteként Oberlander Báruch rabbi és felesége, Batsheva Budapestre költöztek, hogy a hazai zsidó közösségnek segítséget nyújtsanak. A Chabad mozgalom az elmúlt 25 évben több tízezer embert ért el, és segített hozzá ősei kultúrájának és vallásának megismeréséhez.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség a Magyarországon bejegyzett három zsidó egyház (MAZSIHISZ, EMIH, MAOIH) egyike. Az 1877-ben alapított, majd 2004-ben újjáalakult Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség a magyar zsidóság felemelkedésének támogatását, a színvonalas zsidó gyermek és felnőttoktatás fenntartását, virágzó zsidó kultúra újjáélesztését, a pozitív magyar zsidó identitás propagálását tűzte ki céljául. Ennek részeként bölcsődétől a kéttannyelvű általános iskolán keresztül a Maimonidész Gimnáziumig oktatási intézményeket üzemeltet, a CEDEK Izraelita Szeretetszolgálaton keresztül aktív karitatív tevékenységet folytat, és számtalan további, szociális, kulturális, tudományos és oktatási programot működtet az egész országban.

Az EMIH az ősi gyökerek után kutató fiatal nemzedék képviselőjeként egyesíti az autentikus értékrendet és hagyományokat a nyitottsággal és dinamikus gondolkodással. Az EMIH és a Chábád fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy minden magyar zsidó első kézből találkozhasson ősei hagyományaival, és hogy a több ezer éves zsidó szellemi örökség az egész magyar társadalom számára ismert legyen. Hiszünk abban, hogy a közös jövőt elsősorban a pozitív identitás teremtheti meg. Szóljon a zsidóság a több ezer éves tudásról és hagyományról, a pezsgő közösségi és szellemi életről, arról, ami pozitív azonosulási lehetőséget nyújt. A valódi közösségi élet kulcsa az erős társadalmi bázis. Tevékenységünk sikerét az a széleskörű civil szerveződés biztosítja, amely adományokkal, közösségi- és önkéntes munkával hitközséget varázsolt egy alulról jövő kezdeményezésből. Számítunk Önre a közös jövőért.

 

Eredmények az elmúlt évekből

INTÉZMÉNY NEVEALAPÍTÁS ÉVETEVÉKENYSÉG
Chábád Lubavics Kiadó199039 könyv, 21 év Egység időszaki periodika, 12 év Gut Sabesz heti folyóirat.
Vasvári Pál utcai zsinagóga1992A 120 éves zsinagógában napi háromszori istentisztelet, elõadások, közösségi programok, péntek esti vacsorák, összejövetelek.
Gán Menáchem Óvoda1996Közel száz bölcsődés és óvodás csemete a gyönyörű orbán-hegyi környezetben.
www.zsido.com1996Több száz könyv, folyóirat, audió, videó teljes anyagának archívuma, aktualitások, hírek. Napi ezer belépés.
ZSidó Tudományok SZabadegyeteme1998Évi három szemeszter. Évi 100-150 hallgató. Tudományos munka, kiadványok, klasszikus művek fordítása.
Pesti Jesiva1998Ortodox rabbiképző, felkészítés a külföldi továbbtanulásra, külföldi ösztöndíjak szervezése.
Hétvégi szemináriumok1999Évi legalább két hétvége a Pilisben, vagy Ráckevén fiatal családoknak. Családias környezet, előadások, gyerekprogramok.
Hanna Női Klub2003400 klubtag. Évi öt találkozó. Női programok.
Segítő Kéz – Segélyközpont2003Természetbeni juttatás, ételcsomagok, étkeztetési ösztöndíjak rászoruló gyermekeknek.
Keren Or Központ és Imaház2005Előadások, kulturális programok, az izraeli közösség Imaháza.
Szegedi közösségi képviselet2008Heti hitélet, kulturális programok és előadások egyetemi diákok részére.
Debreceni közösségi képviselet2008Heti hitélet,  kulturális programok és előadások egyetemi diákok részére.
Bét Menáchem Iskola2009Osztályonként évente bővülő elemi iskolai oktatás. A legmagasabb világi és vallási színvonal.
Álefkids – Vasárnapi iskola2009Vasárnapi héber- és hagyományoktatás 3-10 éves gyermekeknek.
Bár micva klub2009Felkészülés a Bár/Bát micvára 12-14 éves gyerekekkel.
Óbudai zsinagóga és kulturális központ2010A 190 éves zsinagóga szellemi és fizikai rehabilitációja. Rendszeres heti imádság, közösségi programok, összejövetelek.
Bét Menáchem Héber-Magyar Kéttannyelvű Oktatási Központ2011A 3000 nm-es, belvárosi komplexumban, féléves korú gyerekektől kezdve 14 éves korig.   Szakképzett pedagógusok, a gyermekközpontúságot maximálisan szem előtt tartva végzik munkájukat.
Tett és Védelem Alapítvány  (TEV)2012A Tett és Védelem Alapítvány a zsidó közösségek önszerveződésével létrejött kezdeményezésként a zsidó tradíciókat követve kíván határozott lépéseket tenni az antiszemita jelenségek visszaszorításáért.
EMIH Keszthelyi Izraelita Hitközség2012Rendszeres heti imádság, közösségi programok, összejövetelek.
Olajág Otthonok2013Magyarország egyik legszínvonalasabb  idősotthoni hálózata, mely több mint 1300 lakónak nyújt ellátást és közösségi programokat.
ATID Ifjúsági Klub2014Heti több alkalommal a ZSTSZ programjaiba ösztöndíjas képzéssel is bekapcsolódva, nyújt lehetőséget fiatalok számára, hogy elmélyedjenek a klasszikus zsidó tanokban, és egy saját fiatal közösségre leljenek.

 

 Támogassa az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget (EMIH)! Rendelkező nyilatkozatok itt és itt! Az adó 1% feladásáról minden információ itt!

 

  • Küldés emailben