1%

banner
 

EMIH technikai szám: 1287
Chábád Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási alapítvány adószám: 19663038-1-42

  Rendelkező nyilatkozatok itt és itt!   Az alábbi űrlap használatával a rendelkező nyilatkozatot kitöltött formában töltheti le, amelyet már csak ki kell nyomtatnia.

  • Amennyiben szeretné, hogy az első kedvezményezetti körbe tartozó szervezet a későbbiekben felvegye Önnel a kapcsolatot, kérjük, adja meg postai vagy elektronikus címét.
  • Az adózó postai levelezési címe:

 

A korábbi évekhez képest 2015-től kicsit változott a csatolt rendelkező nyilatkozat formátuma. Egy nyilatkozat kitöltésével rendelkezhet mindkét 1%-áról. Az Önnek megfelelő nyomtatvány felső részén töltse ki személyes adatait (az email cím megadása nem kötelező), és juttassa el ezt a nyomtatvány az adóhivatalnak. Ezt teheti adóbevallása részeként, vagy akár most is postázhatja az általunk kipostázott, a NAV részére már megcímzett borítékban.

 

Az EMIH, a zsidó közösség tagjai között végzett felmérése egyértelműen megmutatta, hogy az egyházak mellett a legtöbben a gyermekeket támogató szervezetek számára ajánlják fel szívesen adójuk 1%-át. Az eredmények ismeretében az EMIH úgy döntött, hogy az idei évben az 1%-os felajánlásokból befolyt összeget két kiemelt szociális programjának, a havi rendszerességű utcai ételosztás, valamint a gyermekotthonok támogatásának szenteli.

Ma Magyarországon a gyermekek mintegy 1 százaléka él állami gondozásban, ami összesen nagyságrendileg 21 500 fiatalt jelent. Felmérések szerint, közülük majdnem minden második gondolkozott már azon, hogy az életének semmi értelme sincs. Ráadásul az ország területén működő, több mint 600 gyermekotthon jelentős része küzd anyagi gondokkal. Ezért döntött úgy 2016 elején az EMIH, hogy először négy hazai gyermekotthont fog lehetőségeihez mérten támogatni. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozva a CEDEK Szeretetszolgálat adománygyűjtésbe kezdett, hogy tevékenységükkel hozzájárulhassanak a legrosszabb helyzetben élő gyermekek életkörülményeinek javításához.

Fontosnak tartjuk, hogy a zsidó közösség is részt vállaljon az általános társadalmi felelősségvállalásból. Ennek jegyében a kiválasztott otthonok semmilyen formában nem kapcsolódnak sem az EMIH, sem pedig a CEDEK szervezetéhez. Hisszük, hogy a segítségnyújtás fontosságának eszméje független a hitünktől vagy származásunktól. Azzal, hogy kilépünk a megszokott keretek közül és egyházunkhoz nem kapcsolódó szervezeteket segítünk, nagyon fontos üzenetet fogalmazunk meg: függetlenül az identitásunktól, a vallásunktól, a segítségnyújtás parancsa egyetemleges, és általa tehetjük jobbá egész Magyarországot, közös otthonunkat. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség minden projektet támogat, kérjük, Ön is legyen részese ennek a nemes ügynek!

Egy nyilatkozat kitöltésével rendelkezhet adójának mindkét 1%-áról. Az Önnek megfelelőnyomtatvány felső részén töltse ki személyes adatait (az email cím megadása nem kötelező), és juttassa el ezt a nyomtatvány az adóhivatalnak.

További, részletes információkat a CEDEK oldalán találhatóak a www.cedek.hu/gyermekotthonok oldalon

 


Bemutatkozás

A világszerte sok ezer közösségnek testi-lelki segítséget nyújtó Chábád Lubavics mozgalom 1989-ben kezdte meg működését Magyarországon. A néhai lubavicsi rebbe, Menachem Mendel Schneerson rabbi küldötteként Oberlander Báruch rabbi és felesége, Batsheva Budapestre költöztek, hogy a hazai zsidó közösségnek segítséget nyújtsanak. A Chabad mozgalom az elmúlt 25 évben több tízezer embert ért el, és segített hozzá ősei kultúrájának és vallásának megismeréséhez. 2004 májusában ebből nőtte ki magát az EMIH – Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség – amely a hagyományokhoz való ragaszkodást és a világ felé való nyitottságot tűzte zászlajára. Az EMIH az ősi gyökerek után kutató fiatal nemzedék képviselőjeként egyesíti az autentikus értékrendet és hagyományokat a nyitottsággal és dinamikus gondolkodással. Az EMIH és a Chábád fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy minden magyar zsidó első kézből találkozhasson ősei hagyományaival, és hogy a több ezer éves zsidó szellemi örökség az egész magyar társadalom számára ismert legyen. Hiszünk abban, hogy a közös jövőt elsősorban a pozitív identitás teremtheti meg. Szóljon a zsidóság a több ezer éves tudásról és hagyományról, a pezsgő közösségi és szellemi életről, arról, ami pozitív azonosulási lehetőséget nyújt. A valódi közösségi élet kulcsa az erős társadalmi bázis. Tevékenységünk sikerét az a széleskörű civil szerveződés biztosítja, amely adományokkal, közösségi- és önkéntes munkával hitközséget varázsolt egy alulról jövő kezdeményezésből. Számítunk Önre a közös jövőért.

Eredmények az elmúlt évekből

INTÉZMÉNY NEVEALAPÍTÁS ÉVETEVÉKENYSÉG
Chábád Lubavics Kiadó199039 könyv, 21 év Egység időszaki periodika, 12 év Gut Sabesz heti folyóirat.
Vasvári Pál utcai zsinagóga1992A 120 éves zsinagógában napi háromszori istentisztelet, elõadások, közösségi programok, péntek esti vacsorák, összejövetelek.
Gán Menáchem Óvoda1996Közel száz bölcsődés és óvodás csemete a gyönyörű orbán-hegyi környezetben.
www.zsido.com1996Több száz könyv, folyóirat, audió, videó teljes anyagának archívuma, aktualitások, hírek. Napi ezer belépés.
ZSidó Tudományok SZabadegyeteme1998Évi három szemeszter. Évi 100-150 hallgató. Tudományos munka, kiadványok, klasszikus művek fordítása.
Pesti Jesiva1998Ortodox rabbiképző, felkészítés a külföldi továbbtanulásra, külföldi ösztöndíjak szervezése.
Hétvégi szemináriumok1999Évi legalább két hétvége a Pilisben, vagy Ráckevén fiatal családoknak. Családias környezet, előadások, gyerekprogramok.
Hanna Női Klub2003400 klubtag. Évi öt találkozó. Női programok.
Segítő Kéz – Segélyközpont2003Természetbeni juttatás, ételcsomagok, étkeztetési ösztöndíjak rászoruló gyermekeknek.
Keren Or Központ és Imaház2005Előadások, kulturális programok, az izraeli közösség Imaháza.
Szegedi közösségi képviselet2008Heti hitélet, kulturális programok és előadások egyetemi diákok részére.
Debreceni közösségi képviselet2008Heti hitélet,  kulturális programok és előadások egyetemi diákok részére.
Bét Menáchem Iskola2009Osztályonként évente bővülő elemi iskolai oktatás. A legmagasabb világi és vallási színvonal.
Álefkids – Vasárnapi iskola2009Vasárnapi héber- és hagyományoktatás 3-10 éves gyermekeknek.
Bár micva klub2009Felkészülés a Bár/Bát micvára 12-14 éves gyerekekkel.
Óbudai zsinagóga és kulturális központ2010A 190 éves zsinagóga szellemi és fizikai rehabilitációja. Rendszeres heti imádság, közösségi programok, összejövetelek.
Bét Menáchem Héber-Magyar Kéttannyelvű Oktatási Központ2011A 3000 nm-es, belvárosi komplexumban, féléves korú gyerekektől kezdve 14 éves korig.   Szakképzett pedagógusok, a gyermekközpontúságot maximálisan szem előtt tartva végzik munkájukat.
Tett és Védelem Alapítvány  (TEV)2012A Tett és Védelem Alapítvány a zsidó közösségek önszerveződésével létrejött kezdeményezésként a zsidó tradíciókat követve kíván határozott lépéseket tenni az antiszemita jelenségek visszaszorításáért.
EMIH Keszthelyi Izraelita Hitközség2012Rendszeres heti imádság, közösségi programok, összejövetelek.
Olajág Otthonok2013Magyarország egyik legszínvonalasabb  idősotthoni hálózata, mely több mint 1300 lakónak nyújt ellátást és közösségi programokat.
ATID Ifjúsági Klub2014Heti több alkalommal a ZSTSZ programjaiba ösztöndíjas képzéssel is bekapcsolódva, nyújt lehetőséget fiatalok számára, hogy elmélyedjenek a klasszikus zsidó tanokban, és egy saját fiatal közösségre leljenek.

 

 Támogassa az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget (EMIH)! Rendelkező nyilatkozatok itt és itt! Az adó 1% feladásáról minden információ itt!

 

  • Küldés emailben