Durva zsidózása miatt zárták ki a brit építészt a kamarából

Peter Kellow antiszemita összeesküvés-elméletekkel és alpári zsidózással tette színesebbé Facebook oldalát, amiért egy idő után a brit építészek kamarája kizárta soraiból. Kellow szektának nevezte a judaizmust, igazoltnak látta az antiszemita indulatokat és a brit zsidók összeírását és egyes foglalkozási ágakból való eltávolítását követelte.

Az építészkamara 47 évnyi tagság után vált meg Kellow-tól, mivel “megszegte az építészek alapszabályát, nem kért bocsánatot és nem vonta vissza kifogásolt állításait”. Kellow még 2019-ben tette közzé nézeteit, amikor a szélsőséges Jeremy Corbyn vezette, folyamatos antiszemita botrányoktól szenvedő Munkáspárt ügyéhez szólt hozzá.

Kellow azt állította, hogy az antiszemitizmust nem lehet rasszizmusnak tekinteni, mert “nincs olyan rassz, hogy zsidó. Ez csak a judaisták egyik trükkje, amivel beetették a nem zsidókat. Nem kérdés, hogy a judaisták a történelem során számtalanszor szenvedtek el igazságtalan és kegyetlen bánásmódot, de ez a XIX. század végéiig, illetve Adolf Hitler ideológiájának elterjedéséig sohasem rasszista szándékkal történt. Hitler a judaisták saját mítoszát használta fel ellenük. Nincs messze az igazságtól, ha kijelentjük, hogy a judaisták találták fel az európai rasszizmust, amikor azt bizonygatták, hogy ők eltérő rasszhoz tartoznak, mint mi. A judaisták sokszor keverték bajba magukat a történelem során, amikor pogromok áldozataivá váltak, gettókba kényszerültek és üldöztetésnek voltak kitéve. Nem azt mondom, hogy ez igazságos volt, de talán felismerjük az állandó mintázatot? Az emberek zsidókkal kapcsolatos problémáinak semmi köze a rasszokhoz. A probléma az, hogy a zsidóság egy szekta. A zsidók, ahogy a szunnita muszlimok, a mormonok és más csoportok is,  saját társadalmat akarnak létrehozni az általános társadalomban. A szekták az általános társadalom érdekei ellen dolgoznak, tagjai pedig, akik ebben a belső társadalomban élnek, egymást részesítik előnyben, a mi kárunkra. Természetes, hogy mindez rosszindulatot és gyanakvást kelt. Hogyan is bízhatnák az efféle emberekben?”

Kellow a probléma felvázolása után megoldást is kínált a zsidókérdésre: “Meg kell akadályoznunk, hogy belső társadalmat hozzanak létre. Össze kell írni minden nagykorú zsidót, és el kell tiltani őket minden olyan fontos pozíciótól, melyben előnyhöz juttathatják a szektatagokat a szektán kívüliek kárára. Példa erre a bírói hivatal”.

Kellow emellett a zsidó iskolák bezárását is követelte, valamint betiltaná a hagyományos zsidó öltözet viselését közterületeken, a kipa kivételével.

Az építészkamara a vizsgálat lefolytatása közben meghallgatta Kellow-t, aki kijelentette, hogy kitart állításai mellett, mert azok nem rasszisták vagy antiszemiták. A kamara elmarasztalta Kellow-t, aki “besározta mind a saját, mind a szakma jó hírét, mert a másokkal való tisztességes viselkedés egy olyan alapvető elvárás, melyet a társadalom minden tagja feltételez egy szakembertől. Sajnálatos módon nem értette meg, hogy milyen messze is került ettől az elvárástól. Az építészek privilegizált csoportot alkotnak a társadalomban, mely felelősséggel jár, s ebbe beletartozik a másokkal való tisztességes és egyenrangú bánásmód”.

Kellow jelezte, hogy megfellebbezi a döntést, melyet az “orwelli gondolatrendőrség” hozott meg. “Minden racionálisan gondolkodó ember számára nyilvánvaló, hogy egy Facebook-bejegyzésnek semmi köze sincs a szakmaisághoz. A szakmaiságot csak az adott szakma gyakorlása közben lehet értékelni” – mondta.

zsido.com

Forrás: TOI

  • Küldés emailben