Címke archívuma: Sóletfesztivál

Ma van a 4. Sóletfesztivál!

Budapest egyetlen kóser gasztrofesztiválján koncertek, gyerekfoglalkozások, kulturális programok is várják az érdeklődőket a Kazinczy utcában. A résztvevők nemcsak négy különböző ország sóletjét, hanem számos más tradicionális zsidó ételt és italt is megkóstolhatnak, emellett bepillantást nyerhetnek a kóser konyha és zsidó élet rejtelmeibe. Az EMIH által szervezett egész napos fesztiválon fellép Oláh Gergely, a Sabbathsong Klezmer Band,… Tovább Ma van a 4. Sóletfesztivál!

Bővebben »

Négyféle sólet kóstolható meg a Sóletfesztiválon

Tudta, hogy az iraki sóletben nincs bab? És azt, hogy a marokkói sóletbe édesburgonyát is tesznek? A mai Sóletfesztiválon négy ország, négyféle sóletjét lehet megkóstolni: a magyart, az izraelit, a marokkóit és az irakit. A magyar sólet A magyar sólet karakteres ízét a füstölt libacomb adja. Fő alapanyaga, avagy a teste az ételnek a nagy… Tovább Négyféle sólet kóstolható meg a Sóletfesztiválon

Bővebben »

Miért népszerű ennyire a sólet?

Egy fesztivál margójára Amikor vasárnap délelőtt három gyerekkel felszerelkezve elindultam az EMIH és a Carmel Étterem által rendezett Sóletfesztiválra, úgy éreztem, felkészültem minden tömegrendezvénnyel összefüggő kihívásra. Arra azonban, ami a Kazinczy utcában fogadott, nem számítottam: már fél 12-kor utca-hosszan álltak sorban az emberek a rekkenő hőségben, hogy hozzájuthassanak egy tányér „valódi kóser isteni ambróziához”, ahogy… Tovább Miért népszerű ennyire a sólet?

Bővebben »