Címke archívuma: bevándorlás

46 millió dolláros támogatással várják a bevándorlókat Izraelben

Ismét tömeges bevándorlásra biztatta az európai zsidókat Benjamin Netanjahu. Az izraeli miniszterelnök tegnap elmondta, hogy az ország felkészül a fogadásukra. 46 millió dolláros csomagot hagyott jóvá az Izraeli Kabinet, amivel az Európából érkező bevándorlók letelepedését szeretnék támogatni – adta hírül a Haaretz. A döntés értelmében több ezer európai zsidó bevándorlóra számítanak Izraelben, elsősorban Ukrajnából, Franciaországból… Tovább 46 millió dolláros támogatással várják a bevándorlókat Izraelben

Bővebben »

Hogyan vélekednek a bevándorlókról az izraeliek és a magyarok?

Az elmúlt hónapokban a bevándorlás lett az egyik vezető téma a hazai közbeszédben. Bár a migráció Magyarországon és Izraelben mind jellegét, mind arányát tekintve egészen mást jelent, érdemes összehasonlítani, hogy vajon a közvéleményben is megjelennek-e ezek a különbségek. A kétéves rendszerességgel végzett European Social Survey (ESS) nemzetközi közvélemény-kutatás adatai lehetőséget adnak arra, hogy összehasonlítsuk a… Tovább Hogyan vélekednek a bevándorlókról az izraeliek és a magyarok?

Bővebben »

Afrikai menekültek Izraelben: mi a teendő?

Vélemény rovatunk cikke az eritreai menekültek helyzetével foglalkozik. Jelentős változás várható az izraeli menekültügyi helyzetben azt követően, hogy az illetékes brit hivatal az afrikai Eritreába küldött egy szakemberekből álló küldöttséget, akik megállapították: a hozzájuk fordulók a jobb élet reményében szállnak hajóra, és a hazatérésük esetén sem fenyegeti őket életveszély. A nemzetközi jog szerint menekült az… Tovább Afrikai menekültek Izraelben: mi a teendő?

Bővebben »