Először felfüggesztett szabadságvesztése ítéltek a szélsőjobboldali politikust, de ő fellebezett. Az eredmény: nyolc hónapos börtönbüntetés.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, nagy port kavart annak a férfinak az ügye, akinek tetoválására egy uszoda vendége figyelt fel tavaly Oranienburg városában. A férfi hátán az auschwitzi haláltábor kapujának képe, valamint a buchenwaldi koncentrációs tábor szlogenje, azaz a „Jedem das Seine” (magyarul:„Mindenkinek a magáét”) felirat szerepelt.

A médiába került hírek szerint Marcel Zech mindeddig a Nemzeti Demokrata Párt (NDP) politikusaként és a berlini városi tanácsnak tagjaként tevékenykedett.

A náci jelkép viselete miatt indított eljárás eredményeképpen egy helyi bíróság hat hónapos felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a 28 éves férfit, aki az ítélet ellen fellebbezett. Az újabb eljárás következtében azonban a szélsőjobboldali politikus ítéletét súlyosbították, és nyolc hónapos börtönbüntetést szabtak ki rá.

Ügyvédének nyilatkozata alapján Zech nem nyugszik és hamarosan magasabb szintű bírósághoz fog fordulni. Továbbá hozzátette: a férfi megváltoztatta a tetoválását, ezért nem tilthatják meg számára, hogy ismét uszodába menjen – olvasható a Jewish Telegraphic Agency honlapján.

 

zsido.com

 

Képek forrása: Daily Stomer/zsido.com