A járvány ellenére továbbra is érkeznek az új bevándorlók Izraelbe

Múlt hét csütörtökön 24 zsidó alijázott az Egyesült Államokból az új bevándorlókat segítő Nefesh B’Nefesh szervezet és az aliját szervező Szochnut segítségével, egy New Yorkból érkező El-Al járattal. Ezen a héten újabb 20 ember érkezésére számítanak. Az új szabályok természetesen rájuk is vonatkoznak, így két hetes karanténnal kezdik meg izraeli életüket.

Bár szerdától tilos a külföldi állampolgárok belépése a zsidó államba, az alijázókkal kivételt tesznek, hiszen érkezésük után azonnal megkapják az izraeli állampolgárságot. A csoportban tíz család és több egyedülálló érkezett, életkoruk a 9 hónaptól a 73 évig terjed. A bevándorlók New York, New Jersey, Delaware, Maryland és Pennsylvania államból érkeztek és Jeruzsálemben, Modiinban, Cfáton, Beer-Sevában, Holonban, Netánján, Ráánánában és Jád Binjáminban telepszenek le.

 „Igazán nagyszerű látni, hogy az alija még ilyen összetett globális helyzetben is folytatódik. Ezek az új bevándorlók még a szokásosnál is jobban jelképezik Izrael Állam biztos jövőjét. Mindannyian elszánták magukat, hogy beteljesítsék álmaikat és részt vegyenek a zsidó nemzet építésében. Mi a rendelkezésükre állunk, hogy átsegítsük őket a bevándorlási folyamaton, és könnyen és kényelmesen kezdhessék meg az izraeli életüket ezekben a nehéz időkben” – mondta Yehoshua Fass rabbi, a Nefesh B’Nefesh alapító-igazgatója.

Az új bevándorlók között volt a Karoly család, Aviva és Tzvi és két gyermekük is. Ők a Jeruzsálem és Tel-Aviv között fekvő nagyváros, Modiin lakosai lettek. Mivel két hétig nem hagyhatják el lakásukat, újdonsült szomszédjaik előre gondoskodtak minden szükségletükről, és e felajánlások az ajtó előtt várták őket érkezésükkor.

A Karoly család

„Amikor először meghallottuk, hogy feltehetően azonnal kötelező karanténba helyeznek minket, eléggé kiborultam. Azonban néhány perccel azután, hogy megosztottam az aggodalmaimat a Facebook oldalamon, egymás után érkeztek a felajánlások, hogy beszerzik számunkra az élelmiszereket, hoznak játékokat, könyveket és minden egyebet, amire csak szükségünk lehet. Vadidegenek sorakoztak fel, hogy segítsenek rajtunk! Modiin lakosai nagyszerű emberek és már alig várjuk, hogy a közösségük részei lehessünk.” – mesélte a Manhattenből érkezett Aviva.

zsido.com

Forrás: JPost

  • Küldés emailben