A közösségi oldal 12 nyelven, köztük arabul, oroszul és németül is elérhetővé teszi a holokausztról szóló oktatási anyagokat.

Idén januártól kezdve azok, akik angol nyelven kerestek információt a holokausztról vagy a holokauszttagadásról, az AboutHolocaust.org weboldalra lettek irányítva, amely alapvető tényeket közöl a népirtásról, és túlélők tanúvallomásait is tartalmazza. Ez bővült ki további nyelvekkel – derül ki a jewishnews.timesofisrael.com cikkéből.

A honlap a Zsidó Világkongresszus és az UNESCO, az ENSZ kulturális szervezetének közös projektje. “Alapvető fontosságú, hogy az emberek világszerte hozzáférjenek a holokausztról szóló, tényszerű és pontos információkhoz” – mondta Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója.

“A félretájékoztatás globális térnyerése miatt a közösségi platformoknak szerepet kell játszaniuk a hamis narratívák és a gyűlölet elleni küzdelemben, a felhasználókat a megbízható információforrásokhoz kell irányítaniuk.” – hangsúlyozta a főigazgató.

A Facebook tavaly jelentette be, hogy tiltani fogja a holokauszttagadást a felületén, miután évekig nem tett ellene semmit, mert egyfajta véleményként kezelte.

Kép: jewishnews.timesofisrael.com