40 nap után szabadon engedték az elrabolt zsidó fiatalt Mexikóban

Nagy összegű váltságdíjért cserébe engedték szabadon azt az ortodox tinédzsert, akit 40 napon keresztül tartottak fogva Mexikóvárosban.

Negyven nap után engedték szabadon fogva tartói azt a 19 éves mexikói zsidó fiút, akit az előző év novemberében raboltak el saját otthonából. A Jewish Telegraphic Agency értesülései szerint Slomót december 30-án adták vissza családjának, de csak hétfőn látott napvilágot szabadulásának híre a médiában.

A mexikói fővárosban élő fiú elrablása után az elkövetők rögtön felvették Slomó családjával a kapcsolatot és váltságdíjat követeltek, aminek összegéről 40 napon át folytak a tárgyalások. A latin-amerikai ország sajtójában megjelent hírek szerint a fiú családja végül „óriási váltságdíjat” fizetett a szabadon engedésért cserében.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, nemrég Venezuelában történt hasonló eset, ahol egy zsidó férfit és fiát azután engedték szabadon elrablóik, hogy a helyi zsidók egy csoportja kifizette az értük követelt 400 ezer dolláros váltságdíjat. „Gyakran történnek hasonló esetek errefelé. A közösségünk külön alapot hozott létre a foglyok szabadon bocsátásához” – mondta akkor a caracasi Chábád mozgalom tagja, utalva a régiót jellemző egyre romló közbiztonsági helyzetre.

zsido.com

 

Kép forrása: thejc.com

  • Küldés emailben