3. Sóletfesztivál – zsidó kulináris kaland a Kazinczy utcában!

Újra itt a Sóletfesztivál – idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a 100%-os kóser kulináris rendezvény a Kazinczy utcában az EMIH szervezésében. Az idei évben is augusztus utolsó vasárnapján várunk minden érdeklődőt a belvárosban a különleges gasztronómiai élménnyel.

Milyen a kóser füstölt libacomb? Hogyan készül a kóser sólet Jemenben és Galíciában? Mi a különbség a gerstlis és a lengyel sólet között? Ha ezekre a kérdésekre nem csak elméleti választ szeretnél kapni, hanem gazdagodnál egy kiadós kóser gasztronómiai élménnyel, akkor tarts velünk!

Merülj el egy pezsgő zsidó fesztivál forgatagában, a zsidóság emblematikus ételét bemutató sóletfesztiválon a Kazinczy utcában. Az idei évben újra a Király utca és a Wesselényi utca közötti szakaszon várunk mindenkit.

Helyszín: A Kazinczy utca Király utca és Wesselényi utca közé eső szakasza

Időpont: 2017. augusztus 27. vasárnap, 11:00 – 21:00

Kóstold meg különböző országok sóletjeit, tradicionális zsidó ételeket és italokat a világ minden tájáról, és ismerd meg a kóser konyha rejtelmeit! Hozd magaddal a családot is, hiszen a fesztivál minden korosztályt szeretettel vár.

 

A részletes program: 

11.00 – Sóletfesztivál hivatalos kezdés (látogatók már előbb is várhatóak)

11.30 – Hivatalos megnyitó

12.00-12.45 – Zene: Glitzenstein Mendi

13.30-14.45 – Klezmerész – Tradicionális klezmer zenekar

 

17.00 – 18.00Sabbathsong Klezmer Band

18.30 – 19.30Miskolc Klezmer Band

20.30 21.00Stetl zenekar

21.00 – Hivatalos zárás

A rendezvény ingyenes! 

A programokon túl egész nap elérhető lesz a „Kérdezd a Rabbit!” stand, ahol bárki bármilyen kérdést feltehető a jelenlévő rabbiknak, akár zsidóságról, akár személyes témákban.

Szeretettel várunk minden zsidó és nem zsidó érdeklődőt, hogy egy felejthetetlen élménnyel zárjuk le a nyarat.

  • Küldés emailben